En hamburger kan være godt

shutterstock_333689708.0.0Etter en hard arbeidsdag, ute i marka eller på veien, så kan det smake med en hamburger-tallerken eller løvbiff med pommes frites og et svært glass kaldt vann. Det kan kalles pommes frites-menyer, men mange kalles det hurtigmat. Hurtigmat har den fordelen at det kan lages stort kvantum på kort tid, men dette er halvfabrikat som ofte er tilsatt mengder konserveringsmidler som ikke alltid er like sunt. Men godt er det, og en gang i blant er det lov å unne seg skikkelig føde som setter kreftene tilbake i arbeids-modus.

Restaurant for noen, kafe for andre

For det er et myldrende leven og mange gjester som kommer og går hele dagen. Det populære stoppestedet, serverer både til lunsj og middag, og ikke minst en kopp deilig kaffe dersom det skulle være ønskelig. Latter og samtaler går gjennom lokalene som en bussende dur, og det er et livlig miljø som skapes der hver dag, året rundt. For hit kommer det både faste gjester, stamkundene, og nye gjester som har hørt rykte om den trivelige kafeen som alle besøker. For noen er det en restaurant der man spiser deilig husmannskost eller koldtbord med de utroligste retter, mens for andre er det en cafe, der man bestiller seg en kakebit og en kopp kaffe. Og for andre igjen, stikker de innom for en daglig prat med den hyggelige betjeningen som er der for å servere dem de deiligste retter.

Fra norsk matkultur til internasjonal inspirasjon

For man kan kombinere alle matkulturer i et stort matfat. Man kan lære fra hverandre og bruke alt med måte og ha et variert kosthold. Akkurat dette finner man på kafeen som serverer gjestene sine norske råvarer i ulike varianter. Og enten man har en restaurant eller en cafe, så kommer det alltid an på hvordan man er ovenfor sine gjester, enten det er kjente eller nye kontakter som blir knyttet.