En kafe med tradisjonell kost

cafe22På en restaurant eller kafe får man vanligvis en meny med kulinariske retter fra andre land, pizzaretter og hamburgere i alle mulige størrelser eller sushi, orientalske sushi og orientalske retter. Men noen velger også en annen inngangsvinkel, nemlig å servere tradisjonell norsk kost. Med en ny rett hver dag, får nordmenn mulighet til å spise norske tradisjonelle retter som mange har mistet kunnskap om, og som den oppvoksende generasjonen ikke kjenner til.

De tradisjonelle rettene drar folk til kafeen

Norsk tradisjonell mat er i vinden som aldri før. Voksne trykker maten til sitt bryst og barn elsker de gode rettene som har overlevd i samfunnet i mange hundre år. Den tradisjonelle maten er like moderne som pop-musikk.

At kafeen satser på denne utradisjonelle kosten, vekker oppmerksomhet. Mange kunder kommer innom, og mange har sine favoritt-dager de vil komme innom for å spise de beste rettene de kan få. Kafeen disker opp med komler, risengryns-grøt og kjøttkaker blant noen av favorittene. Med gode ingredienser, kortreiste grønnsaker og kjøtt, og fersk fisk fra kysten.

Den flotte kokken har god kontroll på kundenes favoritter, og serverer de herlige rettene til de ulike dagene i uken. Så da kan kundene komme til den dagen de selv ønsker for å få sin favorittrett.

Den tradisjonelle maten har en god framtid på denne plassen

Selv om det norske samfunnet overøses av nye matretter fra alle verdens hjørner, og hurtigmaten holder stand i travle samfunn, vokser det fram et ønske om å ta vare på de norske tradisjonene. Å ha en slik restaurant i nærheten er en stor fordel. Da kan man ta med familien sin for en flott ettermiddag med god tradisjonell middag og dessert, for deretter å avslutte med kaffe og kaker til slutt. På denne måten har alle fått sin porsjon med god norsk mat fra kokkens store fat.